Om een goede werking van uw houtkachel, openhaard, pelletkachel of gashaard te garanderen is een goed werkend en veilig rookkanaal van groot belang.

Een gezellig avondje rond de haard of kachel verandert in Nederland zo’n 1300 keer per jaar in een nachtmerrie. Door een slechtwerkend, door creosoot vervuild of oververhit rookkanaal breekt schoorsteen- of woningbrand uit. Met alle ingrijpende en zelfs levensbedreigende gevolgen van dien.

Bij ons kunt u terecht voor dubbelwandige rookkanalen, een flexibele voering door het bestaande gemetselde rookkanaal

Flexibel RVS rookkanaal:

Om er zeker van te zijn dat uw bestaande gemetselde rookkanaal goed functioneert is het aanbrengen van een flexibele voering door het bestaande rookkanaal een goede oplossing.

Voordelen:

  • Betere trek, het kanaal is sneller warm
  • Het kanaal is makkelijker te vegen
  • Geen valse trek
  • Voorkomt stankoverlast
  • Geen last van roetwater

Een flexibele voering is in vele diameters verkrijgbaar en zowel voor houtgestookte haarden als voor gashaarden geschikt.

Vraag naar de mogelijkheden voor een camera-inspectie van uw bestaande rookkanaal!

Dubbelwandig rookkanaal:

Heeft u geen rookkanaal in huis maar u wilt wel een hout- of pelletkachel? Een dubbelwandig rookkanaal kan in iedere woning geplaatst worden.

Een aantal algemene regels:
Het rookkanaal is een heel belangrijk onderdeel. Een goede schoorsteen is belangrijk voor uw eigen veiligheid en gezondheid. Daarom moet deze ook aan strenge eisen voldoen:

  • Een rookkanaal moet altijd uit brandvrij materiaal bestaan.
  • Het is noodzakelijk dat het kanaal een gladde binnenkant heeft.
  • Een rookkanaal dient een goede isolatie te hebben.
  • Het rookkanaal moet de juiste diameter te hebben.

Let op: indien een kanaal niet goed is, kan een kachel nooit goed functioneren. (stank, vieze ruitjes etc.)

Voor een losstaande haard, mag de pijp in de woonkamer enkelwandig zijn, maar zodra deze door het plafond wordt aangebracht moet deze dubbelwandig (met isolatielaag) worden uitgevoerd.

Het dubbelwandige kanaal moet minstens een halve meter boven het hoogste punt van het huis uitsteken. Dit is voor een goede trek en tevens om eventuele terugslag in de pijp tegen te gaan.

ISODUCT

Uw Schoorsteenveger Arrighi & Dijksta  adviseert het merk Isoduct. Het rookkanaal Isoduct heeft als enige in Europa een ingebouwde omkokering waardoor het zelfstandig veilig is. Dit houdt in dat dit rookkanaal na installatie niet nog eens moet worden voorzien van een brandvrije ombouw. Alle overige merken zijn halffabrikaten en dienen door het ontbreken van deze speciale omkokering alsnog te worden voorzien van een (kostbare) brandvrije omkokering.

Please wait...